Нека днес се поздравим с това, че се отвориха границите

...
 Нека днес се поздравим с това, че се отвориха границите
Коментари Харесай

Денков: Изглеждаше, че министър Стоянов прикрива връзки между "Осемте джуджета", Нотариуса и МВР

 „ Нека през днешния ден се поздравим с това, че се отвориха границите за нас. След приемането ни в Европейски Съюз, приемането ни в Шенген е най-важната стъпка в европейската интеграция. Ако служебното държавно управление и идващото постоянно държавно управление продължат с политиките, които ние успяхме да задвижим през последните 10 месеца, ще можем да продължим напред към европейската интеграция. И все още това е повода с госпожа Габриел да име добра връзка и добър разговор. Ние споделяме общи полезности и визии за развиването на България “. Това разяснява пред bTV министър председателят в оставка Николай Денков.

" Оказа се, че ГЕРБ избяга от промените. Историята изглеждаше като от кино лентата " Татко ще ти купя колело, но различен път ".  В годините на ръководство на ГЕРБ дружно с Движение за права и свободи те имат голямо въздействие в правосъдната власт, в другите регулатори и явно не са подготвени да трансформират системата такава, каквото е. А е значимо да се промени - тъй като това ще промени правосъдната система, метода на правене на бизнес у нас ", уточни още той.

" Когато стартирахме това държавно управление - ГЕРБ не съумя да извърши първия мандат и го върна, тогава ние предложихме да съставим дружно втория мандат. Той беше изработен с изискването, че започва с тази управническа стратегия, че ще бъдат заменени министрите, за които сме съгласни и ще се сменят премирите. Но ГЕРБ желаеха да сменят разпоредбите ", съобщи Николай Денков.

" Имаше няколко министри, препоръчани от Мария Габриел, които работиха толкоз добре, че аз ги бях приел като част от нас ", добави още той.

По думите му е изглеждало, че вътрешният министър Калин Стоянов е прикривал връзки сред Нотариуса, " Осемт джуджета " и Министерството на вътрешените работи.

По думите му основният секретар на Министерство на вътрешните работи е изолиран от работата на системата

" Моментът този министър да бъде заменен беше ротацията ", уточни Денков и напомни какъв брой пъти е трябвало да подтикне вътрешния министър, с цел да вземе ограничения за БФС.

Премирът в оставка, съобщи, че изрично не е имало корупция в неговия кабинет.

Николай Денков изясни, че доста пъти са имали проведени срещи с Борисов и ГЕРБ, само че на тях се е появявал Пеевски.

В изявление пред Владислава Тричкова вътрешният министър приказва по всички горещи престъпни тематики в страната

" Ако президентът не беше злоупотребил със служебните кабинети, евентуално нямаше да има в този момент проблеми с тях ", счита министър-председателят в оставка.

" Най-трудно сега е на господин Главчев и ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да му помогнем да си свърши работата. Ще осигурим оптималната последователност. Моят апел към него е да обезпечи оптимално почтени избори. Вътрешният министър и министърът на електронното ръководство имаха моето доверие - до изборите ", уточни Денков.

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР